Ademen

‘Hoe gaat het met het zwemmen in zee?

Hou je het nog vol? Ga je nu met de sneeuw en regen ook, nee toch?

Is het niet vreselijk koud?

Als ik alleen al naar de foto kijk, krijg ik het koud. Hoe doe je dat?

En hé, heb je daar tijd voor? Werk je nog wel?’

Een greep uit de vragen die ik elke week krijg. Zo leuk. Vooral als ik vertel dat het zwemmen in zee heerlijk is en we volhouden.

#52wekenzee

Ademen

Mijn verhaal vormt zich nu ik vanaf september 2016 iedere woensdagochtend samen met een vriendin in de Noordzee zwem. Het hele jaar rond, in ieder weer, met alle fasen van de maan, in alle seizoenen #52wekenzee.

De vragen die vrienden, familie, mijn kinderen en geliefde stellen, zijn fijn. Ik snap ze ook. De angst en misschien ook het stille verlangen.

Ademen

Waar ik het voor doe? Voor mijn longen. Vanaf mijn kindertijd heb ik astma. Daar had ik me door kunnen laten tegen houden. Het blijkt mijn vuur.

Ik geniet van het zwemmen, het doet me goed. Véél minder medicijnen gebruik ik. Ik voel me fit, ben nog niet ziek geweest en heb enorm veel bewondering voor mijn lijf en longen gekregen.

Als ik de kou in ga, wordt het vuur in mij wakker. 

Stel, ik vertel mezelf het verhaal dat ik het zwemmen in het koude water niet kan. Als ik me laat tegenhouden door de vragen van anderen of zèlf denk dat het water te koud is…. ben ik weg. Zo onderkoeld. Klaar.

Ademen

Als ik vertel dat ik het kan, dat iedereen dit kan, als ik adem, mediteer, focus, tel, dan wordt het warm van binnen. Dat is een fysiologisch proces, een verhaal vol kennis van zuurstof op celniveau. Zo voorkom ik onderkoeling.

Dit is wat mij helpt: 1 kloppend verhaal.

Ademen

Iedereen vertelt zichzelf verhalen. Verhalen die helpen en verhalen die je adem doen stokken.

Aan jou de vraag welk verhaal jij jezelf vertelt.

Is jouw energie nul als je kinderen ‘s avonds in bed liggen? Denk je dat je niet meer naar je lichaam kunt luisteren, echt blij kunt zijn en het nooit meer wordt als vroeger?

Ben je al moe als je aan je werk dènkt? Mis je je vriendinnen?

 

Weet je dat je je verhaal kunt ombuigen? Naar een verhaal waarin je gebruik maakt van je kracht, leven en lichaam. Zonder oordeel. Ook als je denkt dat je lichaam nóóit meer beter wordt en je verdriet voelt voor je kinderen.

 

De afgelopen periode heb ik vrouwen mogen helpen met het ontrafelen van wat er werkelijk toe doet en het vinden van hun verhaal.

Het raakt me namelijk enorm als een verhaal je blokkeert.

Terwijl je, door je verhaal te ontrafelen en bewust te worden van dat wat je altijd al geholpen heeft, je je levensverhaal in enkele uren als vuur kunt gaan gebruiken.

Voor je lichaam, waarde in jouw leven, kinderen, gezin, (nieuwe) werk, de wereld.

 

Eén van de vrouwen gaf mij terug:

“Er zijn zóóó veel kwartjes bij me gevallen. Mijn verhaal hangt nu bij mijn bureau met daarnaast een daarop opgebouwde, vernieuwde website, kalender en mediaplanning. OMG you made that happen. Ik weet nog steeds niet wat er gebeurde, maar het voelde als pure magie”.

Wil jij ook jouw verhaal ombuigen en gebruiken? Wil je helder krijgen wat er werkelijk toe doet voor jou?

Het is mijn grote wens, naast je moederschap, je te helpen bij het vinden van wat werkelijk belangrijk voor je is.

Je bent van harte welkom in actie te komen, je verhaal te ontdekken en focus vinden.

 

 

Met al mijn liefde, Marianne

 

p.s. Dit 1-op-1 aanbod is alleen voor vrouwen die echt naar de kern willen en weer (meer) waarde, focus en plezier in het leven willen voelen met hun ware verhaal.

 

© 2017

 

En ja, hieronder vind je de oefening LIEVELINGSGEVOELENS, die is voor jou en je kind.

Ademen

Download

Lievelingsgevoelens
Voor jou en je kind

>