Buiten spelen

Waarom buiten zijn je leven kan veranderen?

Buiten spelen

Een simpele manier om contact met je kind te ervaren is door buiten te zijn, zodat je kind kan bouwen, dromen, spelen, hutten bouwen, samenzijn en leren. Het geeft jou de kans in je met volle aandacht bij de avonturen van je kind te zijn en direct het verschil in verbinding te voelen.

Verlangen

Buiten spelen is minder vanzelfsprekend dan in mijn en jouw kindertijd. De natuurlijke beweging èn omgeving van kinderen is zo veranderd in de laatste 20 jaar, dat je schrikt van cijfers rondom overgewicht, beweeglijkheid, oververmoeidheid, overprikkeling en slaapproblemen.

 

Ik denk dat onze kinderen enorm verlangen naar buiten spelen, zodat zij kunnen bewegen, lachen, ontdekken, ontspannen en ontmoeten. Toch kan het eenvoudig in een natuurlijke, groene omgeving. Van stadspark, groen schoolplein, tot polder, bossen, strand en achtertuin, hoe groot of klein ook. Hier en daar een zaadje planten voor een mooie bijenplant is voor kinderen enorm spannend.

 

Dieren en planten

 

Buiten zijn brengt je dicht bij wie je werkelijk bent, wat er toe doet. Dicht bij je lievelingsgevoelens.

Zo voelde ik dat als kind en nu als ouder. Uren liep ik als kind door de weilanden bij de boerderij waar ik tot mijn 14-de woonde.

Bij het spelen en buiten zijn, ontwikkelt je kind vaardigheden als risico’s nemen, problemen oplossen, gevoelens ervaren en versterken van contact met lievelingsmensen.

 

Enthousiasme delen

 

Buiten zijn geeft je de kans als ouder in verbinding met je kind te zijn, te ontspannen, beter te slapen en genieten van elkaar, dieren, planten en het seizoen.

 

Buiten spelen

Met jouw taal, je verhalen over dieren, planten en het seizoen, stimuleer je de fantasie, creativiteit en hoop van je kind. Dat heeft invloed. Enorm.

 

Ik wens jou en je kinderen die verandering en diepe verbinding met elkaar en de natuur toe.

 

Met al mijn liefde,

2017, © Marianne