Empathie

Empathie

Kus empathie wakker, je levenslust de zee in te duiken.

 

Empathie, een duik in gevoelens – is een LIVE online workshop met Marianne Oude Nijhuis verdeeld over 4 weekenden en zal plaatsvinden van 19 april – 12 mei 2019.

In onze tijd samen ontdek je de kracht van empathie, zodat je je kind het fundament kunt geven dat je kind nodig heeft EN je kind kan ervaren en uiten wie je kind werkelijk is.

De online workshop brengt je speelsheid, blijdschap, wijsheid, liefde en plezier, zodat je een relatie met je kind kunt bouwen die steunt op veiligheid en vertrouwen.

 

 

Voor wie is Empathie?

Empathie

 

Je zult van Empathie – een duik in gevoelens houden als:

Jij je boos, bang, gestrest en moe voelt en opeens kan ontploffen als er te lang door je kind wordt gejammerd, grenzen worden opgezocht of niet naar je wordt geluisterd.

Je wilt je niet meer laten meeslepen en verliezen in jouw reacties en verlangt naar plezier, zonder bang te zijn je kind te kwetsen.

Je wilt oefenen met de kennis over empathie, het kinderbrein en het bouwen van een relatie die steunt op liefde, vertrouwen en veiligheid door het werk – de oefeningen – met je kind te doen vanuit de veilige plek van je huis.

Je kind een binnenvetter of juist verdrietig, angstig, woest of agressief is, veel aandacht nodig heeft zich geliefd te voelen of de woorden nog niet heeft gevoelens te benoemen.

Jij angst ervaart voor de gevoelens die je zelf als kind hebt gevoeld en die ervaringen en gevoelens je kind zou willen besparen.

Je ALLES! over empathie wilt leren en de diepte in wilt duiken om vanuit kennis en intuïtie er te zijn, ook als je straks niet meer dicht bij je kind in de buurt bent.

 

 

Empathie

Je wilt leren hoe je speelse verhalen vertelt aan je kind die helpen, zonder te preken of wijsneuzerig te doen.

Je zult van de workshop houden als je zorgvuldig wilt luisteren, voelen en kijken naar je kind en wilt ontrafelen wat het IS waar je kind boos, verdrietig of bang voor is.

Jij als moeder de praktische stappen wilt zetten hoe je vanuit je vuurtoren aan de kust, een duik neemt in de gevoelens van je kind, tiener of adolescent (2 tot 23 jaar) zodat je kind zich van waarde voelt en empathie ontwikkelt.

Je van schrijven houdt als opening naar plezier, groei van empathie voor jou en je kind. Als jij je verlangens wilt leren leven, ook als je je inleeft in je kind.

Als je geniet samen het werk te doen in de veiligheid en vrijheid van een intieme community – vanuit je huis, je vakantieplek met je kinderen of alleen op een comfortabel plek.

De structuur

Empathie

 

Empathie, een duik in gevoelens – is een online workshop met Marianne Oude Nijhuis verdeeld over 4 weekenden voor jou als moeder.

De workshop zal plaatsvinden van 19 april – 12 mei 2019.

Je ontvangt iedere week op vrijdag, zaterdag en zondag, rond 6 uur in de ochtend een prachtige les met kennis, inspiratie, een nieuwe video met Marianne op deze – met password beschermde – website en een oefening voor jou en je kind. 

 

Vrijdag 19 april 10-11 uur; opening, introductie, intentie en Q&A met Marianne

Weekend 1: 19-21 april 2019

Weekend 2: 26-28 april 2019

Weekend 3: 3-5 mei 2019

Weekend 4: 10-12 mei 2019

Maandag 13 mei 10-11 uur; afronding, Q&A en afsluiting met Marianne

 

 

Empathie

Empathie, een duik in gevoelens is online en kun je vanaf iedere plek, in jouw tempo doen en bekijken.

Als je wilt lezen op je telefoon, pc of tablet, de prachtige PDF’s wilt uitprinten, wilt luisteren en kijken naar mijn video’s voor jou, dat kan.

Samenwerken en verbinding in de intieme community vindt plaats via een geheime facebookgroep – het online strand. Hier ben je welkom als je wilt genieten van een super relaxte sfeer en support.

De opening en de afsluiting van de 4 weken samen, vinden plaats via ZOOM (JA, ik help je als je technische vragen hebt). Je materialen zijn om voor altijd te bewaren en blijven online beschikbaar.

De duik die je neemt

Empathie

 

Week 1: Moeder

Moederschap begint bij jou, daarom beginnen we steeds bij jou.

Empathie begint bij empatisch zijn naar jezelf. Zelf-empathie. Woorden vinden voor je gevoelens, inleven in wat jij nodig hebt, zonder oordeel zijn, je lijf voelen, je gedachten onderzoeken, je reactie uitstellen en een respons kiezen. Zien wat jij en je kind werkelijk nodig hebben in het moment, zodat jij met hart en ziel kunt ontspannen.

Nu je kind bij jou geboren is, kun jij het fundament voor je kind geven dat je kind nodig heeft: een ruimte en plek voor je kind van liefde, veiligheid, bescherming, vrijheid en soevereiniteit. Om dit te kunnen bieden is empathie onmisbaar.

 

Week 2: Kind

Je zorgt voor plezier en een vleugje magie voor je kind. Je leert hoe je kind gevoelens kan uiten en empathie kan ontwikkelen, door je kind te helpen het zenuwstelsel te reguleren, het woord te leren dat past bij de sensatie in het lijf van je kind EN de fluisteringen van haar of zijn lichaam te durven delen en vertrouwen.

Je leert welke 30 emoties bij jouw kind voorkomen, hoe ze eruit zien + maakt simpele stap-voor-stap beelden van je kind. Die maak je zelf voor bij jou thuis (zodat jij en je kind weet welke gevoelens er zijn en je kind niet, zoals de 90% van de kinderen, enkel 3 basale woorden voor gevoelens kent).

We staan stil bij de intense invloed op het zelfbeeld en eigenwaarde bij het gebruik van straffen, schaamte en schuld en zoeken en vinden de schat verbinding en empathie.  

 

Week 3: Netten, Boeien, Grenzen & Rituelen

Zonder grenzen en rituelen kunnen we niet in relatie zijn. Ruimte laten voor gevoelens en inzet van empathie kan alleen vanuit veiligheid.

We zorgen voor netten, boeien, grenzen en rituelen, zodat je kind weet dat en hoe er ruimte is voor gevoelens: “Dit is wat ik nodig heb om me veilig te voelen bij jou”.

Als je je als vrouw onveilig voelt, kun je geen kinderen baren, kun je niet je binnenwereld delen, kun je de waarheid niet vertellen, kun je niet experimenteren, geen vragen stellen, niet dansen of je dromen onthullen. Als je kind zich onveilig voelt, hoor je de stilte.

 

Week 4: Strandjutten voor je leven

Als je verliefd wilt zijn op je leven, is het belangrijk dat je steeds weer stilstaat bij hoe jij en je kind zich het liefste willen voelen.

Wat wil je in je leven? Hoe wil je je voelen en wat is misschien niet meer zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat de rust terugkeert en dat je dat doet wat werkelijk belangrijk voor je is? 

Er zullen volop momenten zijn waarin je met vriendelijkheid en rust je kind kunt helpen, zodat je kind zich begrepen voelt, jullie je allebei van waarde voelen, er toe doen en een plek hebben waar je je erbij hoort voelen, stap voor stap, poco a poco, vanuit vertrouwen.

 

 

Wat jij zult vinden

Empathie

 

 • Hoe je kunt helpen als je kind boos, angstig, dwars of ontevreden lijkt
 • Hoe je emoties in je lijf kunt voelen en hoe je dit bij je kind kunt leren
 • Hoe je je kind leert zich te verplaatsen in een ander
 • Hoe je je kind helpt gevoelens te benoemen, zoals ergens bang voor zijn, tegenop zien, schamen, schuldig, verdrietig of alleen voelen
 • Dat er ook bij jouw kind, waarbij inleven in anderen misschien niet vanzelf ontwikkelt, er zich elke dag een kans voordoet empathie en compassie te ontwikkelen. Elke dag!
 • Hoe je de behoefte achter het gedrag (vooraf) leert herkennen
 • Hoe je met je kind praat over gevoelens ( + vooral op welke momenten wèl en op welke momenten niet)
 • Hoe je je minder ongeduldig en geïrriteerd voelt nu je weet welke stappen altijd komen bij grote gevoelens bij jou en je kind.
 • Hoe het komt dat je kind ALTIJD jouw aandacht vraagt als je geen tijd of rust hebt
 • Hoe je als moeder je gevoelens onder woorden leert brengen door het uitbreiden van je woordenschat
 • Dat het er niet toe doet wat jij vindt van het gedrag van je kind, bijvoorbeeld dat je kind zich aanstelt of overdrijft
 • Hoe je aandacht kunt besteden aan jouw thema’s, zonder te heftig te projecteren op de ontwikkeling en het gedrag van je kind.

 

 

“Het helpt voor jezelf te zorgen, vooral met het inzicht en het accepteren dat energie komt en gaat – net als de seizoenen en de maan. Ik kwam laatst mijn tekening nog tegen van de vuurtoren, de fasen en gevoelens. Prachtig en het helpt nog steeds.” Kim Verbon www.broodbriefjes.nl – maart 2019

 

 

 

Geef jezelf tijdens de workshop ieder week wat tijd cadeau. Maak het heilig, brand een kaars, zit met dikke, warme witte sokken op de bank, wandel met je lentejurk of surfboard over het strand, schrijf en oefen met bruisende energie.

Droom, luister, verlang, kijk, speel, oefen en geniet, alleen, met je kind of samen met de andere vrouwen in de online workshop.

DUIK er alleen in

Empathie

 

Op dit moment is de LIVE workshop begonnen. Wil je 1-op-1 met me een speelse en diepe duik nemen met  Empathie, een duik in gevoelens, schrijf me! Ik help je graag.

 

Duik er samen in

Empathie

 

Naast Empathie, een duik in gevoelens kun je ook Magie op het strand ontvangen.

Je reserveert hieronder jullie plek voor één magische sessie met je kind van 2 uur op het strand, 3 online coachgesprekken van 1 uur EN ruimte onbeperkt al je verhalen, vragen, video’s van je kind te delen en mijn begeleiding te ontvangen.

Mijn fotografe Kasia legt jullie samenzijn op het strand in een beeldverhaal van 10 foto’s voor jullie vast.

 

“Ik ben bijzonder ontroerd door de foto’s en de dag op het strand. Je hebt geen idee wat de gesprekken voor me betekenen.”

Eenmalige betaling €850,- (vrij van btw).

 

 

 

Na je betaling gaan we direct samen op pad. We plannen de data voor online coaching en in REAL LIFE, op het strand.

In de 3 maanden dat we samen werken ben ik dicht bij je en is er ruimte onbeperkt al je verhalen, vragen aan me te stellen en mijn support 1-op-1 te ontvangen.

 

Wie is Marianne?

Empathie

 

Tijd is mijn meest kostbare bezit. Mijn naam is Marianne Oude Nijhuis, orthopedagoog, schrijver, mentor voor vakgenoten en creatieve ondernemers, moeder van 2 kinderen van 12 en 10 jaar, vrouw van mijn geliefde, dochter van gescheiden, liefdevolle ouders, zus van 3 broers en 1 zus, tante van een heel zwikkie toffe neefjes en nichtjes.

En ja, ik zwem sinds september 2016 iedere week in de zee, in alle 4 de seizoenen.

 

Er ging een wereld voor me open toen ik in mijn moederschap leerde over empathie, compassie, gevoelens en behoeften. Ah, dacht ik! Dat is het.

Als ik me boos voel, word er niet aan mijn behoefte voldaan. En de enige die hier iets aan kan doen, ben ik zelf, zonder oordeel. Als ik geïrriteerd ben, kan het zomaar zijn dat ik behoefte heb aan slaap, een liefdevolle blik, een luisterend oor, de natuur of gewoon iets stevigs & zouts te eten!

 

 

Door kinderen in liefde, met empathie, vriendelijkheid en toewijding groot te brengen kunnen kinderen goede relaties vormen. Daar duik ik voor en wil ik graag aan bijdragen. Maar eigenlijk ben ik hier om jou te helpen, zodat je kind zich heel kan blijven voelen. 

 

Ik werk het liefste op het snijvlak van mijn eigen ervaringen als moeder, lighthearted orthopedagoog, schrijver en mentor.

Ik ken de rommelige, heftige momenten en emoties ook, oef. In mijn vak, vooral in mijn moederschap en van onze kinderen, heb ik geleerd hoe je met gevoelens kunt omgaan, zonder te straffen, schaamte, negeren of time-outs. Het (b)lijkt eigenlijk zo simpel, door verbinding, kennis van het lichaam en kinderbrein.

Ik geniet als ik het gezicht van mijn kind zie ontspannen als ik luister, ruimte laat en we samen zijn. Van woede tot het moment dat de tranen komen, met een schaterlach tot slot. Dat wens ik ook voor jou.

 

Als je tot hier gelezen hebt en me graag wilt schrijven voordat je kiest mee te doen, doe dat! Ik verheug me erop van je te horen.

 

 

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis

©2019-2023

Empathie

VOORWAARDEN

Voor de workshop en mijn coaching, net als bij mijn programma’s, ontvang je geen terugbetaling. Geplande data voor 1-op-1 gesprekken kun je tot 48 uur van te voren verzetten en binnen 90 dagen besteden.