Verhalenboek

Maak het verhalenboek voor je kind

Je houdt van schrijven of tekenen, illustreren, fotograferen, koken, schilderen, keramieken, iets maken met je handen.

Of je hield ervan, voordat je alle tijd en energie gaf aan je kind, gezin, huis, relatie, werk of onderneming. Of je had er tijd voor, totdat alles wat anderen van je nodig hadden belangrijker werd.


Je weet dat als je tijd vrij had en vol inspiratie zou zijn, je alle tijd kon besteden aan alles wat je nog wilt maken in je leven.

 

Verhalenboek

Je verlangde er misschien wel eens naar een verhaal te schrijven voor je kind en er een fysiek boek van te maken dat je kon geven met Sinterklaas, Kerst, verjaardag of zo maar.

Het verhaal van je kind. Hoewel je je afvraagt of je wel een schrijver bent.

Met genoeg tijd en inspiratie kon je de foto’s van vroeger, die je in een hoek had gemieterd, of achterin de kast, verzamelen, vergroten, afdrukken, terugkijken en genieten van de avonturen die jullie samen beleefden.

Je kon naar de foto’s van je opa en oma kijken en je verwonderen over welke verlangens zij samen hadden en welke zij hebben waargemaakt, en welke niet. Stil staan bij de sporen die de oorlog bij voorouders heeft achtergelaten en wat je daarvan wel of niet meegeeft, aan je kind.

Met nieuwsgierigheid kon je naar de verloren of onbekende familieverhalen kijken en zo kwaliteiten en delen van jezelf hervinden.

Je kon je bezinnen op wat je dóór wilt geven, zodat je meegeeft dat je kind goed genoeg is. Los van druk in de snel veranderende wereld.

Tijd besteden aan wat je neer wilt zetten, wie je als vrouw en moeder wilt zijn, welke verhalen je vertelt en welke niet meer, welke rijke rituelen je veilig wilt stellen in je gezin.

Mmmm, tijd voor de verhalen over wat je vertelt over veiligheid in de wereld, het klimaat op deze groen-blauwe planeet, de aarde en kosmos.

Vanuit eenvoud, plezier, gehechtheid, kracht, opgewektheid, creativiteit en de liefde. 

 

Verhalenboek

En… het zou fantastisch zijn als iemand je hielp, zodat jij de kwaliteiten en plek van je kind in jullie gezin kunt verwoorden en verbeelden. Zodat je kind zich heel, geliefd, gezien voelt en weet: je hoort erbij.

Iemand die je een aantal keer kan spreken, de kachel voor je stookt als jullie elkaar live ontmoeten, je gezond eten en hete thee brengt, je uitnodigt voor een wandeling of een duik in de zee, of er alleen maar voor je is als je je verhalen vertelt of een vraag hebt.

Tada, klinkt fijn hè. Ik nodig je er zo graag voor uit:

 

‘MAAK het verhalenboek voor je kind’ is een proces en 1 ontspannen dag in een intieme groep vrouwen om het boek te maken, de relatie met je kind vanuit (ziels-) kwaliteiten te verdiepen, verhalen te integreren en te groeien naar een relatie waarin je kind zich heel, geliefd, gezien en erbij hoort voelen. 

Deze dag is op: 

ZONDAG 18 november 2018, van 11 tot 16 uur, op Vlieland

 

De inschrijving is gesloten. Wij je een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de volgende retraite? Schrijf me hier, ik verheug me erop.

 

Prijs: €345,- 

Je kunt betalen met I-deal of PayPal.

Verhalenboek

 

“We hebben zo genoten van de mooie dag. Ik wil je ervoor bedanken en je hulp erna! Ik heb er zoveel aan gehad, voel me zoveel sterker dan eerst.

Ik heb geleerd achter haar gedrag te kijken en dat helpt me enorm! Ik kan mijn dochter nu veel beter steunen en er voor haar zijn.

Nu weet ik dat ìk ervoor kan zorgen dat het thuis een fijne plek is voor ons gezin waarin zij steun, warmte en liefde voelt. En dat kàn ik en dat doe ik nu.” Ella, september 2018

 

Voor wie is het?

 

Je zult genieten van “MAAK het verhalenboek van je kind” als je:

Als moeder allerlei gevoelens en emoties ervaart op het pad dat jij en je kind op dit moment bewandelen, in welke vorm ook.

Als je je wilt herinneren dat iedere leeftijdsfase waarin je je kind ontmoet, van baby, kind, tiener tot jong volwassene een deel van jou wakker kust.

Als je wilt dat je kind zich kan hechten èn vrijheid ervaart bij jou, je gezin, je huis, de omgeving en de wereld om jullie heen.

Als je koffers vol foto’s en verhalen hebt en die chaos wilt omzetten in een vorm. Voor nu en voor later. Als jij je kind en jezelf wilt laten genieten van de verhalen die jij mee wilt geven.

Als je de onderwerpen die belangrijk zijn, om met plezier deel te nemen aan jullie leven, wilt vormgeven tot een boek dat je gewoon aan je kind kunt geven, met één van de komende jaarfeesten of verjaardag.

Als je je kind wilt meegeven dat je kind héél is, niet gebroken of nog van alles moet leren of doen, om een mooi mens te worden.

Als je je creativiteit en schrijverskunsten wilt inzetten, ook al schrijf je naar jouw smaak te veel, te weinig, ongeordend of wat je ook tegen jezelf zegt.

Als je gedag wilt zeggen tegen verhalen van je voorouders die jou en je kind gebroken achterlaten. Als je de kracht uit hen die je voorgingen in de verhalen wilt laten terugkomen. 

Als je uìt gewoonten met je kind wilt stappen, die jullie niet meer ondersteunen en je wilt leren hoe je dat kunt doen.

Oh, of als je heerlijk en met plezier de boot wilt pakken, naar een warm huis op een eiland, waar er voor je gezorgd wordt, waar je je geliefd voelt, zonder oordeel naar je verhalen wordt geluisterd.

Waar je een golf kunt pakken of een wandeling langs de kust maakt en je 1 dag niet hoeft te zorgen of haasten voor je gezin. En hé, neem die koffers met verhalen en foto’s gerust met je mee, of je surfplank.

 

Dit is niet zomaar een dag

Verhalenboek

 

Dit proces en deze dag is zo ontworpen dat het je zal ondersteunen, ook in een periode die veel van je vraagt of heeft gevraagd, in de groei en het voeden van de relatie met je kind.

Je ervaart door het delen van de verhalen en zien van de kwaliteiten van je kind, welke weg er voor jullie open ligt om samen te bewandelen.

We kijken deze dag samen met nieuwsgierigheid, openheid en acceptatie naar de ware verhalen en verlangens van jou en je kind.

Je maakt de stap dat je vorm geeft met jouw creativiteit. Je boek weerspiegelt en viert de uniekheid van je kind, niet wat er mis is of gebroken.

Je staat stil bij jouw verhalen, de vader van je kind, voorouders, voedende en heerlijke momenten die jullie beleefd hebben en beleven, het eten dat jullie graag eten, de schoonheid waarmee jullie je omringen.

De plaatsen die jullie liefhebben, dat waar jullie samen om kunnen lachen, plezier aan beleven, welke dromen jullie vervuld hebben en willen vervullen….. je geeft het inhoud.

Je gaat met een diepe liefde voor je kind en vertrouwen voor het pad dat voor jullie ligt naar huis, met een boek dat je kunt geven aan je kind. Het boek weerspiegelt dat je kind gewild is, er toe doet, van waarde is en enorm geliefd.

In de tijd die voor je ligt, kun je ieder moment dat je geinspireeerd bent, het boek verder vormen. De nieuwsgierigheid en sprankeling van je kind zal je in actie brengen.

 

 

 

 

Na je aanmelding ontvang je van mij je handleiding ‘Verhalenboek maken’ met voorbereidende vragen, zodat je alle verhalen, foto’s en (creatieve) materialen die er toe doen, vooraf kunt verzamelen.

Je kunt met de vragen uit de handleiding ook verhalen van je voorouders verzamelen. Hier start je creatieproces.

 

Vanaf het moment dat je JA zegt, start je met het vormgeven van het verhalenboek voor je kind, in de vorm die bij jou past.

Je ontvangt alle info over de dag en locatie èn de mogelijkheid AL je vragen die je hebt in jouw proces 1-op-1 aan me te schrijven en mijn support te onvangen. De materialen die je van mij ontvangt zijn om voor altijd te bewaren.

 

 

“Alles viel op z’n plek qua gevoelens. Ineens werd het helder, in plaats van een wirwar.

Ik stond mezelf toe te voelen dat ik mijn opgebouwde werk zoals het nu is, wil loslaten, om ruimte te hebben voor nieuwe ontwikkelingen en mijn gezin.

Ik kon alle redenen en dingen die niet meer bij me passen, die ik mezelf steeds even toestond en dan weer gauw verder ging, er laten zijn en me bedenken dat het niet anders wordt als ik in deze vorm blijf doorwerken.

Toen ik dat besefte voelde alles veel lichter en had ik mijn besluit genomen.” E., oktober 2018

 

 

Wat haal je uit deze dag?

Verhalenboek

De belangrijkste elementen van de dag zijn:

  • Een intieme cirkel creatieve vrouwen, met wie je gedurende 1 dag samen bent om het verhaal en boek voor je kind te maken èn te voltooien.
  • Een warm, intiem huis, dicht bij de zee op het eiland Vlieland, als plek voor het samen creëren van het verhaal van je kind.
  • Een veilige ruimte voor het maken, schrijven, creatieve illustraties, vormgeven & het delen van je proces, ontdekkingen, ideeën, vragen, gedachten en gevoelens. Je kunt support en feedback vragen en ontvangen, als je dat wilt.
  • In je kleinere groep (van maximaal 2 andere creatieve vrouwen) brainstorm je ideeën en ondersteun je elkaar bij het voltooien van je verhaal en boek voor je kind.

Als het aan je trekt

Verhalenboek

 

Als het aan je trekt en je weet het niet zeker….

Ik begrijp dat zo goed! 

Ik denk, het maken van een boek kan ik zelf wel, ik wil gewoon niks doen, niemand spreken, uitrusten, lezen en ik kan dit geld niet missen. 

Of ik denk, het kan niet want mijn geliefde is er niet en het maken van een boek voor mijn kind, het is gewoon niet genoeg.

 

Maar weet je wat ik ontdek heb? Als ik toch tijd neem om weg te gaan, investeer in wat belangrijk voor me is en de moeite neem de verhalen in mij te laten ZIJN, KLINKEN en VORM te geven, groeit de relatie met mijn kinderen, mijn lievelingsmensen en met wat belangrijk voor me is.

Dat wat fijn is, soms zeer doet of lastig is, zie ik vanuit een andere perspectief, vanuit het stuk dat ìk te doen heb, niet mijn kinderen, mijn geliefde of omgeving.

Bovendien, ik geniet van de natuur, van het onbekende, ontdek wat me lief is, wat me goed doet, wat niet en wat me houvast geeft. Hoeveel je van andere vrouwen kunt leren. Iedere keer weer. Zodat ik lichthartig, nieuwsgierig, open en vol liefde weer thuis kom.

 

“Na onze  mini-retreat op het strand en mijn schrijfproces, bleef ik een tijd denken: wat moet ik met dit verhaal? Het bood me inzichten, maar het delen met anderen zag ik niet voor me. Ik hield het bij me. Ook omdat het niet af was, qua proces.

Toch is in de tussentijd de relatie met mijn dochters zó mooi veranderd, naar een goede relatie. Daar waar ik vóór het werken met Marianne zo naar verlangde.

Ik heb een deel van mijn verhaal toch gedeeld in een brief. Dat heeft me goed gedaan en lucht gegeven. Het was de aanleiding dat mijn kinderen een feest en weekend voor me organiseerden èn genoten dat aan mij te geven. Heel bijzonder.

Het hardop vertellen en wandelen langs de zee met Marianne, is voor mij de eerste stap geweest naar de verandering waar ik zo naar verlangde.” M, oktober 2018

 

Wil jij je creatieve vuur aansteken, verhalen vormen die je helpen èn genieten van de relatie met je kind?

Kom met me mee en maak van het verhalenboek voor je kind.

De inschrijving is gesloten. Wij je een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de volgende retraite? Schrijf me hier, ik verheug me erop.

 

Prijs: €345,- 

 

 

Prijs met overnachting, met gedeelde voor 2 persoonskamer: €395,-  (niet meer beschikbaar).

 

 

Dit is niet voor jou als

Verhalenboek

 

Als je er niet zeker van bent of deze dag iets voor je is of niet, hieronder deel ik me je voor wie het absoluut niet is:

‘Maak van het verhalenboek voor je kind’ is niet voor jou als:

 

  • Je snel een oordeel, tips of advies voor een ander klaar hebt.
  • Je de ander wilt troosten of knuffelen, zonder het boek van jouw kind te maken.
  • Je in de stille schrijf- en creatieve uren alleen maar wilt lachen, praten en grappen over anderen maken.
  • Je het boek wilt leren publiceren en uitgeven.
  • Je hoopt dat het een schrijf-, fotografie- of tekenopleiding is.
  • Je helemaal niet met mij wilt werken en empathie, hechting, verbinding en zielskwaliteiten onzin vindt. Dat wordt niets met ons.

 

Extra's

Verhalenboek

 

*Je ontvangt een 1-op-1 online gesprek met mij van 1 uur, via telefoon of zoom, waarin je je verhaal kunt delen, vragen kunt stellen, support ontvangt voor het verhaal en boek van je kind & hulp bij belangrijke vaardigheden, als inspiratie en oefeningen om je verhaal voor je kind te ondersteunen.

Dit gesprek plannen we samen, in de maand vóór of nà 18 november (t.w.v. €160,-), zodat je ruimte hebt alles te laten landen en voltooien.

* In december 2018 en januari 2019 ontvang je een online gesprek van 1 uur met de intieme groep medemakers, via zoom, om je proces en vragen te delen, bevrijden, support en begeleiding te ontvangen en voltooiing te vieren.

* Als je van 17 op 18 november wilt overnachten, dat kan. In het huis zijn 2 extra bedden. Je deelt een tweepersoonskamer met 1 andere deelnemer (€50,- voor 1 nacht en ontbijt).

 

Programmaoverzicht

Verhalenboek

 

DATUM: Zondag 18 november 2018

 

TIJD: 11-16 uur

 

Welkom: vanaf 09.30 uur

Ochtendprogramma: 11-13 uur

Lunch, relax en creëer: 13-15 uur

Middagprogramma: 15-16 uur

Afsluiting: 16-17 uur. Op zondag 18 november gaat de laatste boot om 16.45 uur van Vlieland naar Harlingen. Pak je die, dan zwaai ik je dan gedag.

 

PLEK: Een warm, intiem huis, dicht bij de zee op het eiland Vlieland. Voor de overtocht naar Vlieland betaal je ongeveer €25,-, je ticket regel je hier. De eerste boot heen gaat 9.00 uur (95 min. overtocht).

 

Aantal vrouwen: maximaal 10

 

 

PROGRAMMAVOORWAARDEN

Verhalenboek

 

Voor dit proces en mini-retreat ontvang je geen terugbetaling. Als je twijfelt of het programma bij je past, kun je altijd contact met me opnemen door me te schrijven. Ik help je graag bij je beslissing of dit is waar je naar zoekt.

 

Wie is Marianne?

Verhalenboek

 

Net als bij de Kindercirkel, in mijn begeleiding en andere (online) programma’s voor ouders en kinderen, heb ik in voorbereiding het wèrk gedaan en beleefd.

Ik heb de foto’s uit mijn kindertijd en voorouders verzamelt om er een boek mee te kunnen maken. Oeh, dat kuste zeker iets in mij wakker, en bij mijn ouders.

Mijn grootouders van mijn vaderskant heb ik niet gekend. Het rode foto-album, mijn geboorteboek, kreeg ik 3 jaar geleden van mijn vader. Mijn grootouders van mijn moederskant heb ik intens lief gehad. Zie je mijn oma op de foto bij de zee? Ik zal je erover vertellen, als ik je zie op Vlieland. Het zijn helende verhalen.

De foto’s van mijn kindertijd stonden in plastic bakken, bij mijn moeder. 1 jaar geleden heeft ze ze aan me kunnen geven. Ik had ze nodig, op mijn 45-ste. 

In mijn ondernemerschap en moederschap merkte ik hoe essentieel het is te ontrafelen wie je werkelijk bent, wat je lief hebt, wie je lief heeft en wie je zelf lief hebt (gehad).

Mijn moeder heeft een dagboek bij gehouden van de eerste week na mijn geboorte, dat is het rose boekje met de Gouden strik. Dat is me intens dierbaar.

Ik wilde weten wat ik graag deed toen ik klein was, wat niet, welke gewoonten en rituelen er zijn, welke ik mag loslaten, welke dromen en verlangens er in de vrouwenlijn van mijn voorouders leefden, het land van herkomst van mijn voorouders, wat ik nodig heb, wat niet. En welke verhalen ik door wil geven, en welke niet.

 

En eerlijk, de foto’s van mijn kinderen staan OVERAL. In mijn telefoon, op oude camera’s, op een C-schijf hier, een videoband en een floppie daar, op een andere drive, op mijn website. En ook ik kom er niet toe om het geboorteverhaal, laat staan een boek te maken, voor mijn jongste.

Waar dat aan ligt? Het idee dat het nog wel komt, achteraf. Dat andere dingen belangrijker zijn. En ik weet nu dat dat niet zo is. Het komt niet als ik geen actie onderneem en het geeft gemis.

Nu maak ik het boek, speels, open en nieuwsgierig. Een boek maken voor je kind, geeft ruimte jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe stappen te zetten. Dat voelt licht, helder en geeft ademruimte.

Zo geef ik vorm aan de wereld waarin ik graag wil leven, in goede relatie met mezelf, mijn kinderen, geliefde en de mensen en wereld die ik lief heb, zoals mijn vader, moeder, zus, 3 broers, schone familie en een heel zwikkie neefjes (nog 2 op komst) en nichtjes, mijn en onze vrienden. Met plezier, wijsheid en liefde.

 

Voor nu, ik weet dat je zult genieten van deze dag samen. Ik nodig je uit!

 

Met al mijn liefde, Marianne

 

De inschrijving is gesloten. Wij je een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de volgende retraite? Schrijf me hier, ik verheug me erop.