Gevoelens

NIEUW: ONTDEK EN KIES LIEVELINGSGEVOELENS

Creëer een nieuw verhaal voor je gezin, waarin jij en je kind ruimte hebben te zijn, groeien en plezier te hebben.

 

 

‘Lievelingsgevoelens’?

Gevoelens

 

‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’ is een zelfstudieprogramma van 7 ochtenden. Het leert je over lievelingsgevoelens en kwaliteiten van kinderen, wat ze voor jou en je kind kunnen betekenen, hoe je gevoelens welkom heet en nieuwe, liefdevolle woorden kiest voor je kind.

 

Het is voor jou als je verder wilt met de gevoelens die er bij jou zijn, nu je kind zo spiegelt wat er nodig is in jullie gezin. 

Voor jou als je ziet dat de de dromen die je had nu geen plek en aandacht hebben. Het is voor jou als je meer rust, gemak, enthousiasme, verbinding en plezier wilt ervaren. Als je de liefde weer wilt voelen.

 

In dit programma vind je de structuur en inhoud relaties, woorden en dromen vorm te geven in jullie gezin.

De woorden die je kiest steunen de innerlijke stem en delen van je kind en laten ruimte voor wie je kind werkelijk is. Als je woorden gebruikt die de kwaliteiten van jou en je kind weerspiegelen, voedt dit jullie relatie. 

Het programma geeft je tijd te dromen over wat je het liefste wilt, voor jezelf èn je kind. Je zegt gedag tegen woorden en oude verhalen waarin jij je alleen voelt en niet weet hoe je moet handelen en maakt recepten voor je lievelingsgevoelens èn schrijft met plezier een nieuw verhaal voor je gezin, voor de komende 4 seizoenen.

 

 

Voor wie is het?

Gevoelens

 

Je zult genieten van ‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’…..

 • Een verlangen voelt je gezin zo vorm te geven, zodat jij, je geliefde en kinderen vanuit plezier kunnen deelnemen – mèt vrijheid, verbinding, dromen, rust, plezier, gevoelens en zielskwaliteiten.

 

 • Er als moeder, leerkracht of therapeut van houdt te onderzoeken hoe je kinderen tussen de 4 en 18 jaar gelukkig, creatief en gezond groot brengt met woorden en zinnen die de sfeer thuis direct ontspannen en je kind de weg wijzen. Je zegt gedag tegen woorden en verhalen die jou en je kind gebroken achterlaten.

 

 • Ervan houdt te dromen welke avonturen jullie als gezin kunnen beleven in de komende 4 seizoenen.

 

 • Ervan geniet in stilte en alleen thuis te leren, zonder tijdsdruk en haast, met of zonder je kinderen om je heen.

 

 • Jij je alleen of onzeker voelt als je kind ontploft, gilt, wegrent, bijt, weinig slaapt, eten weigert, intens verdrietig of bang is – en graag wilt weten wat je kunt doen en welke woorden je kunt gebruiken om elke dag voldoende en mooie ervaringen en momenten te beleven met je kind.

 

 • Een goede en warme relatie met je kind wilt vormgeven en nieuwsgierig bent hoe jij kunt leren in goede relatie met jezelf te zijn. Met woorden die bij je passen.

 

 • Hoe je zorgt voor hechting en toch flow ervaart, hoe je zorgt voor harmonie en stabiliteit voor je kind èn avontuur, hoe je zorgt voor veiligheid èn vrijheid.

 

 • Als je wilt spelen met perspectief nemen, zonder oordeel zijn, gevoelens herkennen, benoemen, verbinding herstellen en behouden met woorden.

 

 • Je ervan houdt te schrijven en verhalen te maken die je helpen om situaties te transformeren – en je nieuwsgierig bent hoe je dit kunt doen.

Dit is wat je zult doen:

Gevoelens

 

 • Je kijkt terug en viert hoe je kinderen zich de afgelopen vier seizoenen hebben ontwikkeld.

 

 • Je herinnert je de woorden, zinnen, verhalen, mensen, voorouders, momenten, plekken en ontmoetingen die het verhaal van je gezin gevormd hebben het afgelopen jaar.

 

 • Je gebruikt de (schrijf-)oefeningen om te beseffen wat jullie goed heeft gedaan èn de woorden en patronen te ontdekken die gebruik maken van oude systemen, overtuigingen en beelden van angst, schaamte, schuld.

 

 • Je laat verhalen gaan die jullie niet verder helpen. Je opent een nieuw jaar met je kinderen waarin plezier, gemak, kracht en liefde jullie de weg wijzen.  

 

 • Je maakt de kwaliteiten en lievelingsgevoelens van je kind of kinderen, jezelf en je gezin zichtbaar. Je droomt over simpele avonturen die je wilt beleven en tot leven wilt brengen.

 

 • Je schrijft een intentie voor je gezin voor de komende 4 seizoenen waarin ieder kind ruimte heeft te zijn, groeien, plezier te hebben, vriendschappen te ontwikkelen en onderhouden, sporten, muziek maken, nieuwe dingen te leren en spelen, als je wilt.

 

 • Je helpt en troost kind daar waar prikkels en gevoelens zo intens ervaren worden.

 

 • Je ontdekt wat je wilt dat je geld voor je doet om verhalen tot leven te brengen.

 

 • Je sluit het programma af met een liefdevol boek voor je gezin voor de komende 4 seizoenen en verheugt je op hoe jullie verhaal zich nu kan en zal ontvouwen.  

 

 

Hoe werkt het:

Gevoelens

 

Na je online betaling is het programma voor je online beschikbaar. Je ontvangt direct toegang. Je ontvangt 2 cadeaus.

Cadeau 1: Lievelingsgevoelens – verhalengroep. Je bent direct welkom, als in een soort boekenclub. Van 15 mei tot 10 juli 2018 verken je, samen met mij, 8 weken de oefeningen, technieken, helpende vragen en schrijfoefeningen uit het programma met bondgenoten in de geheime facebookgroep of instagramgroep. Je kunt op ieder moment in stappen in de groep waar jij je het meeste thuis voelt, als extra èn als je graag inspiratie van mij wilt bij het zelfstudieprogramma. Je verbindt, luistert en deelt jouw inzichten in de groep, als je wilt.

Cadeau 2: Werk-, avonturen- en receptenboek voor je gezin. Met dit boek geef je het nieuwe verhaal van je gezin vorm, samen met alle oefeningen uit het programma. Dit werkboek is een aanvulling op het programma en geeft je een unieke kijk op hoe je de relatie met jezelf, je kind, je geliefde kunt vormgeven + alle relaties die voor jouw gezin belangrijk zijn.

Laten we wat magie met elkaar creëeren.

 

 

Eenmalige betaling €125,-

Schrijf en oefen

 

Dit programma is online en kun je vanaf iedere plek doen en bekijken. Als je wilt lezen op je telefoon, pc of tablet, de pdf van het werkboek wilt uitprinten, wilt luisteren en kijken naar mijn video’s voor jou, dat kan.

 

Lees & kijk terug

 

Het programma bevat een e-boek van rond de 72 bladzijde met informatie over hoe het brein, lichaam en taal van jou en je kind werkt bij stress, crisis, gevoelens en emoties, met schrijfoefeningen, technieken, pedagogiek en methoden hoe je keuzes kunt maken in het moment om jezelf en je kind te helpen.

Je ontvangt 7 video’s, een avonturen- en receptenboek voor je gezin als werkboek. Je materialen zijn om voor altijd te bewaren en blijven online beschikbaar, zolang je wilt.

Jouw tempo en ritme

Gevoelens

 

‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’ is een zelfstudieprogramma van 7 dagen. Je kunt jezelf 7 ochtenden aan zee cadeau geven en daar zelf het programma doen, met vers gezette koffie, wortel- of chocoladetaart, muntthee en lunch. Je kunt er ook voor kiezen om het in een tempo, ritme en plek te doen die het beste bij jou past.

 

 

Het avontuur

 

Stel, je wandelt langs de zee, de golven kabbelen of beuken woest en vragen je te komen zwemmen. Je hunkert naar wat er zich achter de spiegeling van het water in de diepte afspeelt in het leven met je kinderen. Hier start je avontuur, samen met je lichaam, gedachten, gevoelens, sensaties, alle delen van jou, je verhalen, de woorden van je kinderen. Het avontuur wacht op jou, klaar voor nieuwe woorden en verhalen.

 

“Zo veel geleerd, gedaan, genoten, gedanst, gelachen en geduld geoefend. Als ik tijd neem, kan ik binnen enkele minuten mijn kind helpen. Je aanstekelijke optimisme, rust en vrolijkheid, heerlijk!” R, moeder van een zoon.

 

De weg achter je...

 

Door terug te blikken op momenten in de 4 seizoenen die achter je liggen, zul je herinneren van welke ontwikkelingen je van jou en je kind kunt genieten. Je staat stil bij wat je bent verloren onderweg en krijgt inzicht in patronen en gewoonten die je niet hebben geholpen. Met een oefening sluit je het jaar achter je af, zodat je het seizoen dat voor je ligt, simpel en met een kloppend hart, kunt instappen.

 

Het pad vóór je...

Gevoelens

 

Met oefeningen, recepten en simpele ideeën, creëer je een vloed aan woorden die zorgen voor veiligheid en vrijheid voor je kinderen.

Je vindt woorden zonder oordeel, die je kunt geven en ontvangen. Je geeft woorden tijdens het eten dat jullie samen eten, de kleren die jullie dragen, aan het slapen gaan en de lange nachten die je wilt slapen, de lievelingsplekken die jullie bezoeken, aan het spelen en leren van je kinderen, de natuur en buiten zijn, de overvloed die er is in jullie gezin, 60 lievelingsgevoelens en 4 basisgevoelens.

Je ervaart kracht en creativiteit dat met liefde te laten lukken waar jullie intens veel plezier aan beleven.

Je leert je kind als heel te zien, woorden in een nieuwe vorm te gieten die bij jou en je kinderen passen. Je verwondert je hoe graag je kind zich deel in jouw gezin wil voelen. De woorden die je kiest worden de wereld waarin je kind opgroeit.

Alchemie vindt plaats door aandacht te geven aan de wereld van gevoelens en gedachten die achter het gedrag en acties van jou en je kind verborgen liggen. Door zorgvuldig te luisteren, voelen en kijken naar je kind, komt er energie vrij die woorden te kiezen die voedend zijn voor jullie relatie. Je sluit het programma af met een krachtige oefening waarin je de relatie met je kind viert.

 

“Dank je wel voor jouw mooie woorden, inzicht en je aanstekelijke enthousiasme, Marianne. Dit geeft mij vertrouwen dat ik het ook kan.” P. moeder van twee dochters.

 

 

 

De plek om te leren

 

Creëer een lievelingsplek in je huis. Leg een mooi schrift klaar waar je de komende dagen in wilt schrijven, leg je lievelingspen klaar, dik tekenpapier, potloden, steek een kaars aan, koop de meest verrukkelijke chocolade, pluk of koop mooie bloemen, drink water en verse thee, draag fijne kleding, maak het heilig. Dit is jouw tijd.

 

Ouderschap begint bij jou, daarom beginnen we steeds bij jou. Door open te staan voor nieuwe woorden èn de stilte, zal er ruimte zijn nieuwe woorden te gaan gebruiken en een nieuw verhaal te schrijven voor jou en je kind in de toekomst.

 

 

“Waarom leren we niet op school hoe het brein omgaat met gevoelens?” M, moeder van 3 jonge kinderen

 

 

Eenmalige betaling €125,- (vrij van btw)

 

 

Onderwerpen die we zullen behandelen

Gevoelens

 

Ieder woord bevat een wereld aan betekenissen, metaforen, informatie, schoonheid en ideeën. Ieder woord dat je gebruikt onthult een waarheid over jou in relatie tot jezelf, je kind en de wereld om je heen.

Hoe zorg je ervoor dat je de woorden loslaat die niet passen bij wie jij en je kind zijn? Woorden die passen bij technieken uit de psychologie, onderwijskunde en opvoedkunde die vol zijn van oude patronen van angst, overtuigingen, normen, regels, wetten en een sociaal systeem waarin kracht verward wordt met macht, schaamte en schuld. Hoe kun je die woorden en verhalen laten gaan die jou en je kinderen niet meer helpen?

 

 • Wat doe en zeg je, hoe neem je jouw ruimte in en geef je vriendelijk leiding met woorden, gevoelens en intenties die helder zijn voor je kind en jullie relatie voeden, je verbinding herstellen of behouden, als je kind gilt, wegrent, bijt, weinig slaapt, eten weigert, intens verdrietig of bang is?  

 

 • Hoe communiceer je vanuit kwaliteiten van je kind en kun je je kind begeleiden bij de gevoelens en sensaties als een waardevol instrument, zodat er sprankeling over wat er in je leven omgaat ontstaat?

 

 • Hoe open je de deur voor je kind, of tiener, of jong volwassene, verhalen te delen over de wereld waarin je kind opgroeit?

 

 • Hoe vertel je verhalen die de magie van de kindertijd weerspiegelen en met gemak de deur opent voor empathie en verlangens in jullie gezin voor de komende 4 seizoenen?

 

 

“Dit programma was een eyeopener voor mij en heeft me zoveel gebracht. Het werkt, bij mijn kinderen en ook bij andere kinderen waar ik de technieken bij gebruik. Het was ook confronterend dat ik mag beginnen bij hoe ìk me voel, voordat ik reageer naar mijn kinderen. Marianne, ik had meteen een klik met je, ook al kennen we elkaar alleen online. Je geeft me een ander perspectief en me meteen het gevoel dat wat ik deel veilig bij je is”. S, moeder van 3 dochters

 

 

 

Hoe dit programma is ontstaan

Gevoelens

 

 

Net als in mijn begeleiding en andere programma’s, is het nieuwe programma (april 2018) ‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’ gestart bij ontdekkingen in mijn innerlijke wereld, studie van verhalen van kinderen, ouders, ondernemers, kinderbrein en ouderschap en mijn wetenschappelijke studie orthopedagogiek en onderwijs. 

De empathische, psychologische, pedagogische en communicatieve ontwikkeling van kinderen in de thuissituatie en onderwijs hebben me vanaf kinds af aan geïntrigeerd. Dat bracht me naar onderwijs, ouderschap, diagnostiek bij leer- en gedragsproblemen, werken met verhalen vertellen, creatiekracht, energiewerk, ervaringen in mijn moederschap en het therapeutische werk met de inmiddels rond de 2000 kinderen, ouders en leerkrachten van de afgelopen 25 jaar.

Vanuit liefde èn als bewaker van heelheid, niet meer vanuit dat wat er niet klopt, werk ik nu. Zodat kinderen en ouders voelen dat ze heel zijn & goede relaties kunnen vormen met de mensen die hen lief zijn. Ik probeer me te omringen met mensen die me lief zijn, zodat ik met plezier kan deelnemen aan mijn leven.

In 2017, in de week van midzomer, nam ik een week om terug te blikken op mijn bedrijf en een nieuw verhaal voor mijn bedrijf te schrijven voor het komende jaar. Ik vierde welke ouders en kinderen ik had mogen helpen, welk aanbod me niet meer paste of te weinig transformatie bracht voor kinderen en ouders. Ik droomde over het nieuwe jaar dat voor me lag en nam liefdevol afscheid van alles wat niet meer bij in de wereld van mijn bedrijf paste.

Dat bracht me op het idee dit ook te doen voor mijn gezin en het mee te nemen in een nieuw aanbod voor vaders, moeders, hun kinderen, als ook voor therapeuten, begeleiders en leerkrachten. Zo startte ik een intiem creatieproces met dit programma.

Het programma bevat alle elementen van een goede relatie met je kind èn de kwaliteiten om te zwemmen in de zee, in de 4 seizoenen. Dat laatste hoef je niet echt te doen. Mijn pedagogiek bevat het dromen en zwemmen met je ziel, door je lichaam als thuis te ervaren, ademen, bewust te zijn van je gevoelens en mindset èn, met liefde voor je leven en je kinderen, te durven doen. Alleen zo kun je dat ervaren en uitdrukken wat je het meeste lief is.

 

Ik heb ‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’ voor jou gemaakt als je je kinderen net zo lief heb als ik en met mij wil leren. Voor jou, als je ieder woord wilt zien als een wereld. Een wereld waarmee je plezier kunt creëren. Als je het werk wilt doen om dat te laten lukken.

 

 

Ik ben zo blij dat ik het programma nu met je kan delen, zodat het jou zal helpen in een goede relatie te zijn met jezelf, kinderen, geliefde, je leven. Heb het lief.

 

 

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis

april 2018

 

“Ik heb bovenal geleerd om echt te kijken naar mijn kinderen en dat emoties er mogen zijn. Door het benoemen van de emotie voelen de kinderen zich veilig en komen ze eerder tot rust.” Stefanie, moeder van 2 jongens

 

 

Programmavoorwaarden

 

Voor dit programma ontvang je geen terugbetaling. Als je twijfelt of het programma bij je past, kun je altijd contact met me opnemen door me te schrijven. Ik help je graag bij je beslissing of dit programma is waar je naar zoekt.

 

Het is een nieuw programma dat vanaf april 2018 door mij wordt aangeboden. De testimonials zijn van alle ouders die delen van dit programma in voorgaande online workshops hebben gevolgd. In dit programma en mijn eerste e-boek heb ik, in een intiem creatieproces alles samen gebracht wat je, naast eten en drinken, als eerste wilt weten als je kinderen groot brengt. Ik hoop dat het je steeds weer zal helpen in relatie met je kind.