Vrijheid in ouderschap

In verbinding met je kind

Vrijheid in ouderschap

 

‘Vrijheid in ouderschap’ is een op maat 1-op-1 programma van 6 maanden voor het vormgeven van je ouderschap, met hart en ziel.

 

Vrijheid in ouderschap

 

Wil je wakker worden en je moederschap bewust en liefdevol vorm geven, kennis en vaardigheden leren die dicht liggen in jou en bij wat je kind nodig heeft? Zonder steeds weer terug te vallen in opvoedtechnieken met angst, schuld en schaamte?

Door op zoek te gaan naar wat jouw kind van je vraagt en welke kwaliteiten jij in je draagt om het moederschap vorm te geven, kun je deze transformatie maken. Je kunt leren om met hart en ziel je kinderen groot te brengen, ook als is je eerste natuur om vooral te leven vanuit je hoofd.

 

 

Misschien heb je het gevoel dat je meerdere cruciale stappen met je kind gemist hebt, vanuit je relatie met angst en de drang te overleven. 

Misschien heb je het gevoel dat je je kind tekort hebt gedaan. 

Misschien voelt je middelste kind zich altijd alleen in jullie gezin en voel je je machteloos hoe je met haar de verbinding kunt versterken.

Misschien ervaart je kind school zeer intensief, is er sprake van onderprestatie, continue overprikkeling en wil je harmonie brengen nu er diagnose bij je kind is gesteld. Je kind uit thuis gedrag of taal, waar je geen antwoord op weet. 

Of misschien gaat je kind bijna op kamers en schaam je je voor de verwijdering en stilte die tussen jullie is ontstaan.

 

Alle ouders kunnen verbinding, liefde en hechting met hun kinderen verzorgen, vanuit vertrouwen.

Als je de dans met angst durft te zien, kun je verbinding met je kind maken. Altijd. Door te durven, naar jezelf te kijken, rebels en avontuurlijk te zijn en verlangens onder woorden te brengen. Door bewust te worden en iets nieuws te gaan doèn, zonder perfect te hoeven zijn voor je kind.

Missers uit je kindertijd kun je te boven komen. Juist je verdriet en voelen wat je verlangt, kun je gebruiken om een krachtige verandering te brengen in oude patronen. Daar wil ik je graag bij helpen.

 

Jij weet ook wat in de diepte echt belangrijk voor je is, waar je naar op zoek bent.

Als jij wilt afstemmen op wat je kinderen van je nodig hebben, vrijheid in je ouderschap wilt ervaren en intensief met mij wilt werken, dat kan. Dit is wat we gaan doen:

 

 

Vrijheid in ouderschap

Dit is wat je kunt leren:

Je ontrafelt je vragen, leert hoe je je inleeft in je kind en kijkt wat je kind nodig heeft van jou. Je zet je kwaliteiten in en ontdekt welke kanten je nog meer wilt ontwikkelen. Je leert je angsten en alle delen van jezelf te herkennen, benoemen en welkom te heten. Je oefent vanuit je kracht, stopt met overleven, zodat je vreugdevol en in vrijheid kunt deelnemen aan je leven met je kinderen.

Je krijgt instrumenten in handen om met grote gevoelens en emoties van jezelf en je kind om te gaan. Je zegt gedag tegen woorden als controle, consequenties, regels en de baas zijn. Je staat steeds weer stil bij hoe jouw kind zich gezien en van waarde voelt. Zodat je kind zichzelf kan zijn, erbij hoort voelen en jullie samen plezier, creativiteit en avonturen kunnen beleven.

Je wilt de diepte in, met een zeer bekwame en ervaren partner. Daar waar jij het wilt, luister en kijk je naar ervaringen uit je kindertijd en de relatie met jouw moeder of vader.

We besteden aandacht aan slaap, oefenen dankbaarheid en liefde geven. Je plant tijd in om goed voor jezelf te zorgen, zoals rustig eten, een bad nemen, een boek lezen, het bos in gaan, mediteren, dansen, hard te lopen of studeren. Met je lievelingsgevoelens voorop.

 

Dit is wat je krijgt in half jaar:

 

+ We starten op het strand. Voor onze eerste ontmoeting van 2,5 uur gaan we naar zee. In Bergen aan Zee of het strand waar jij graag komt (en het voor mij nog in de buurt is. En ja, dat mag ook op Bali of Hawaï, als we daar toevallig allebei zijn).  Jij vertelt jouw verhalen, stelt vragen en vindt de antwoorden dicht bij jou en je kind.

+ Zeven (7) online gesprekken van 1 uur gericht op iedere fase in jouw proces, de diepte in. Je ontvangt mijn online begeleiding bij jou thuis: je werkkamer, huiskamer, keuken, je lievelingsstoel. Via zoom. Zo kun je, zonder weg te zijn van je kinderen en tijd te verliezen, begeleiding ontvangen.

+ Jouw HERO’s of eigenlijk HEROINE’s JOURNEY.

+ Kennis, inspiratie en oefeningen, van mij, passend bij dat wat je kind van je nodig heeft. De oefeningen sluiten aan op jouw vraag en die stappen die nodig zijn voor je kind, voor jou en jullie verbinding vanuit empathie en compassie.

+ 1 Magische sessie met jou en je kind op het strand (2 uur) met foto’s van mijn stille kracht en fotograaf Kasia.

 

 

Je investering:  2500,- (vrij van btw).

Vrijheid in ouderschap

Na je online betaling via bovenstaande betaalknop gaan we van start. We plannen de data, in de 6 maanden die voor je liggen.

 

In de tijd dat we samenwerken, ben ik dicht bij je en is er ruimte onbeperkt al je verhalen, vragen aan me te schrijven en stellen & mijn support 1-op-1 te ontvangen. De online coachgesprekken vinden plaats via telefoon of zoom.

 

EXTRA:

+ Je leert zelf mooie video’s van je kind te maken die je veilig aan me verstuurt, zodat alles wat je ziet en hoort bij je kind richting geeft voor een groei in interactie (video-interactiebegeleiding).

 

 

“Door aan de slag te gaan en mijn verhaal en verlangens onder ogen te zien, neem ik nu kleine stappen en meer tijd. Zo weet ik zeker dat het haalbaar is en we er allemaal van kunnen genieten. Voorbereiden, op avontuur gaan, visualiseren, iedereen in ons gezin aan het woord laten, flexibel zijn, meer benoemen wat er leeft, al is en gevoeld wordt.

Mijn zoon gaf deze week aan de leerkracht van groep 3 terug toen zij zei: “je bent zeker boos”; “Nee juf, ik voel me gefrustereerd omdat het niet lukt zoals ik het bedacht had.” Dat geeft zoveel rust en ruimte voor mijn zoon van 6. Het creëert ook de kans voor de leerkracht om zijn gedrag te begrijpen, zijn gevoel te herkennen èn hem te helpen bij het verwerken van zijn werk in de klas. Hij mag nu meedoen met nieuwe, uitdagende lesstof. 

Ik geniet van de nieuwe glundermomenten die ik samen met de kinderen heb en vier dit.

Het heeft al zoveel gebracht. Ik vind het heel fijn dat Marianne meekijkt en luistert. Ik voel me zo gesteund, want ik sta er best wel alleen voor om deze weg met mijn kinderen te bewandelen. Het geeft me zoveel moed om gewoon te zeggen: “Nee, ik ga deze kant op. Ik ga hierin verder, want dit werkt.” Ik voel me gesterkt. Alle dingen die we de afgelopen tijd veranderd hebben, het heeft zoveel gebracht. Ik kan bijna niet zeggen hoe dankbaar ik daarover ben.” Anne

 

 

 

Vrijheid in ouderschap

 

Als je nu alles alleen doet, probeert zelf op te lossen, bang bent dat de verbinding en tijd met je kind je door de vingers glipt, is het tijd liefdevolle begeleiding te ontvangen.

 

Ik verheug me erop je welkom te heten in het landschap van moederschap met verbinding, empathie, compassie, speelsheid, zeeën van tijd, creativiteit, ontspanning, je goed voelen, lichtheid, verdieping en er gewoon mogen zijn. In dit landschap is de plek waarin verbinding, plezier en hechting met je kind jouw vorm krijgt.

 

 

 

Als je wilt weten of dit is waar je naar op zoek bent, schrijf me. Ik help je graag in het vormgeven van een levendige en liefdevolle relatie met je kind, lievelingsmensen, gezin èn je leven.

 

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis

 

© 2018-2022

 

 

 

Voorwaarden

Vrijheid in ouderschap

Voor mijn ouderbegeleiding en mentorschap, net als bij mijn programma’s, ontvang je geen terugbetaling. Geplande data kun je tot 48 uur van te voren verzetten en binnen 200 dagen besteden.