Leren durven

“Hoewel ik alles had wat ik wilde, remde angst mij.

Ik durfde geen leuke dingen te doen met vrienden en van mijn leven te genieten. Mijn baan, waarin ik veel reis en contact heb met klanten, slokte alles op.”

Leren durven

 

 

“Ik vond het ontzettend eng mij te mengen in een groep of een gesprek met nieuwe mensen, uit angst dat ik niet slim genoeg was, een stomme vraag stelde of gewoonweg niet aardig genoeg gevonden zou worden.

Deze angsten namen soms zo de overhand, dat ik er geen controle meer over kreeg. Ik zei dan op het laatste moment alles af om vervolgens ‘veilig’ thuis te blijven. Met schaamte en ruzie tot gevolg, èn angst voor verlies van mijn geliefde.

Ik besloot Marianne te schrijven, omdat ik zelf de eerste stap, over mijn hoge drempel, wilde durven zetten.

 

 

Na ons gesprek op het strand is er veel gebeurd. Ik ben gaan schrijven, veel gaan schrijven. Dit heeft iets in mij losgemaakt. Het voelt alsof ik iets heb afgesloten en zo verder kon. Er ontstond plotseling ruimte en tijd voor nieuwe dingen.

Mijn kernverhaal is veel meer dan 3 pagina’s geworden en dat is ok. Ik ben me bewust als ik plezier voel en durf mijn onzekerheid nu mee te nemen. De afgelopen tijd heb ik een aantal nieuwe vriendschappen gemaakt en ook van een aantal vriendschappen afscheid genomen.

 

Mijn reis alleen naar NYC was ge-wel-dig! Het gaf mij zoveel kracht. Ik lach en geniet weer. Mijn omgeving merkt de verandering ìn mij ook. Dat is zo fijn.

Ik kan mijn rust pakken, ga uitdagingen aan, lees, schrijf en maak nieuwe plannen en verhalen, voor het komende half jaar.” (Tab, 7 juli 2018)

 

 

 

 

Deze mooie vrouw heeft Kernverhaal ontvangen – een schrijfretraite en persoonlijk traject van 3 maanden, met een live ontmoeting van 2,5 uur aan zee en 2 online coachgesprekken van 1 uur.

Wil jij weten, als ouder of ondernemer (met of zonder kinderen) of dit is waar jij naar verlangt? Schrijf me gerust. Dat kan hier.

 

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis

Leren durven