Marianne

Marianne Oude Nijhuis

Marianne

Marianne

 

~

Mijn naam is Marianne Oude Nijhuis, universitair opgeleid orthopedagoog, geregistreerd lid bij de NVO, geregistreerd SKJ, schrijver, mentor, moeder van 2 kinderen van 12 en 10 jaar, vrouw van mijn geliefde, dochter van gescheiden, liefdevolle ouders, zus van 3 broers en 1 zus, tante van een heel zwikkie toffe neefjes en nichtjes (en 2 op komst, yeah!), logeeradres van vrienden en vriendinnen van mijn kinderen.

 

Er ging een wereld voor me open toen ik in mijn moederschap leerde over vrouwelijkheid, empathie, compassie, gevoelens, behoeften en kwaliteiten van je ziel.

Als jong meisje was ik dapper, lief, creatief, bang en rebels. Als werkende vrouw gebruikte ik mijn lichaam als transportmiddel vanuit mijn hoofd, totdat mijn lichaam me om ademruimte vroeg. De waanzinnige wijsheid die in mijn lichaam ligt opgeslagen, is iedere dag voor mij een les en inspiratie.

De essentie van mijn werk is verbinding en empathie. Verbinden kan op vele manieren, online en live. Ik werk het liefste op het snijvlak van mijn ervaringen als deskundige, moeder, mentor, schrijver en ondernemer.

Ik heb de afgelopen 25 jaar kinderen, ouders en scholen geholpen met praten, lopen, spelen, leren, lesgeven, kijken, genieten, samen spelen, slapen, verbinden, inleven, liefde tonen, rebelleren, verhalen maken, schrijven en vertellen. Ik werk nu het allerliefste met creatieve vrouwen en haar kinderen, tieners of jong volwassenen die al lang naar bed moeten of met stoelen gooien & vrouwen die tedxtalks delen – en ik duik de zee graag in, in alle seizoenen.

Kern

Marianne

Iedereen is kind geweest, krijgt, heeft, wenst ze of juist niet. In je kindertijd wordt het fundament gelegd voor je pad, je vertrouwen, je liefde voor de wereld, voor contact met andere mensen en contact met jezelf.

Door kinderen met de liefde, compassie en empathie groot te brengen, kunnen meer mensen in goede relatie zijn met zichzelf en de mensen om zich heen. Ik wil er graag aan bijdragen dat mensen en vooral ouders héél, niet stuk, gebroken of niet goed genoeg, en met plezier kunnen deel nemen aan hun leven met hun kinderen.

In mijn kern weet en voel ik dat mensen altijd het pad kunnen verleggen, rust kunnen vinden in zichzelf, los zijn van gedachten en gevoelens en mogen beseffen dat het goed is wat ze doen. Zodat je als ouder vanuit plezier, liefde en eenvoud kunt vormgeven wat je lief is en er gewoon mag zijn.

Ademruimte

 

In je moederschap kun en hoef je niet perfect te zijn. Wel kun je groeien als vrouw en jezelf en kind leren zien om wie jullie werkelijk zijn. Zeker als je moederschap of je kinderen meer van je vragen dan je ooit had kunnen voorzien. Ik inspireer en help je graag.

 

 

Ik ben universitair opgeleid aan de VU als Orthopedagoog NVO, geregistreerd in het kwaliteitsregister SKJ, Leerkracht Primair onderwijs te Amsterdam en School Video Interactie Begeleider (SVIB). Ieder jaar volg ik opleidingen, online programma’s, trainingen in mijn vakgebied, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

In 2015 deed ik mijn eerste mindfulness training, nam ik deel aan Break Free van Great Communicators en was Hennie Tibben mijn businesscoach.

In 2016 volgde ik B-school van Marie Forleo, 3 trainingen van Brené Brown, HERO’s Journey bij Great Communicators en de koudetraining bij Wim Hof, alias The Iceman.

Vanaf 2017 werk en groei ik samen met Hiro Boga als mijn businessmentor.

De boeken die ik om mee heen verzamel gaan over (bijzondere) kinderen, vrouwelijk leiderschap, ouderschap, psychologie, orthopedagogiek, ondernemerschap, werk, geld, onderwijs, de natuur, het (kinder-)brein, gevoelens en vooral over empathie en compassie.

Iedere dag schrijf, lees, mediteer en beoefen ik kundialini-yoga. Iedere week zwem ik in de zee, in de 4 seizoenen. Dat is mijn ontdekking naar verbinding met mijn lichaam, adem, ziel, kou, warmte, de liefde en mijn verhaal.

© 2019 Met al mijn liefde, Marianne

 

Ik werk volgens de richtlijnen van mijn beroepscode van de NVO en SKJ.

Linkedin