Marianne

Marianne Oude Nijhuis

Marianne

Marianne

 

~

Mijn naam is Marianne Oude Nijhuis, orthopedagoog NVO, schrijver, coach, moeder van 2 kinderen van 11 en 9 jaar, vrouw van mijn geliefde, dochter van gescheiden, liefdevolle ouders, zus van 3 broers en 1 zus, tante van een heel zwikkie toffe neefjes en nichtjes, logeeradres van vrienden en vriendinnen van mijn kinderen.

 

Er ging een wereld voor me open toen ik in mijn moederschap leerde over vrouwelijkheid, empathie, compassie, gevoelens, behoeften en kwaliteiten van je ziel.

Als jong meisje was ik dapper, lief, creatief, bang en rebels. Als werkende vrouw gebruikte ik mijn lichaam als transportmiddel vanuit mijn hoofd, totdat mijn lichaam me om kalmte vroeg. De waanzinnige wijsheid die in mijn lichaam ligt opgeslagen, is iedere dag voor mij een les en inspiratie. Het verhaal voor mijn dochter begint bij mij, in het verhaal dat ik mezelf en en haar vertel. Dat mag een mooi verhaal zijn, met overwinningen, tegenslagen, plezier, empathie en liefde. Veel liefde graag.

De essentie van mijn werk is verbinding en empathie. Verbinden kan op vele manieren, online en live. Ik werk het liefste op het snijvlak van mijn ervaringen als deskundige, moeder, schrijver en ondernemer.

Ik heb de afgelopen 25 jaar kinderen, ouders en scholen geholpen met praten, lopen, spelen, leren, lesgeven, kijken, genieten, samen spelen, verbinden, inleven, liefde tonen, rebeleren, verhalen maken, schrijven en vertellen. Ik ben nu vooral dol op kinderen en tieners die al lang naar bed moeten of met stoelen gooien & vrouwen die tedxtalks delen – en anders duik ik de zee in.

Kern

Marianne

Iedereen is kind geweest, krijgt, heeft, wenst ze of juist niet. In je kindertijd wordt het fundament gelegd voor je pad, je vertrouwen, je liefde voor de wereld, voor contact met andere mensen en contact met jezelf.

Door kinderen in liefde, vanuit compassie en empathie groot te brengen wordt de wereld een beetje mooier. Daar wil ik graag aan bijdragen.

In mijn kern weet en voel ik dat mensen altijd het pad kunnen verleggen, rust kunnen vinden in zichzelf en beseffen dat het goed is wat ze doen. Zodat je als ouder vanuit ontspanning kunt genieten en er gewoon mag zijn.

Ademruimte

 

In je moederschap kun en hoef je niet perfect te zijn. Wel kun je groeien als vrouw en jezelf en kind leren zien om wie jullie werkelijk zijn. Zeker als je moederschap of je kinderen meer van je vragen dan je ooit had kunnen voorzien. Ik inspireer en help je graag.

 

 

Ik ben opgeleid als Orthopedagoog NVO, Leerkracht Primair onderwijs en School Video Interactie Begeleider (SVIB). Ieder jaar volg ik opleidingen, online programma’s, trainingen in mijn vakgebied, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

In 2015 deed ik mijn eerste mindfulness training, nam ik deel aan Break Free van Great Communicators en was Hennie Tibben mijn businesscoach.

In 2016 volgde ik B-school van Marie Forleo, 3 trainingen van Brené Brown, HERO’s Journey bij Great Communicators en de koudetraining bij Wim Hof, alias The Iceman.

Vanaf 2017 werk ik samen met Hiro Boga.

De boeken die ik om mee heen verzamel gaan over (bijzondere) kinderen, vrouwelijk leiderschap, ouderschap, psychologie, orthopedagogiek, ondernemerschap, werk, onderwijs, de natuur, het (kinder-)brein, gevoelens en vooral over empathie en compassie.

Iedere dag schrijf, lees, mediteer en beoefen ik kundialini-yoga. Iedere week zwem ik in de zee, in de 4 seizoenen. Dat is mijn ontdekking naar verbinding met mijn lichaam, adem, ziel, kou, warmte, de liefde en mijn verhaal.

© 2018 Met al mijn liefde, Marianne

 

Ik werk volgens de richtlijnen van mijn beroepscode van de NVO.

Linkedin